Hollóházi Porcelángyár

Vissza az előző oldalra

A teljességgel állami tulajdonban lévő, közel száz embert foglalkoztató Hollóházi Porcelánmanufaktúra Kft. őrzi a tradíciókat, az apáról fiúra szálló tudást, hidat teremtve ezzel letűnt korok és a jövő között. Értékteremtő és mértékadó, az új generációk igényeihez igazodva.
A Zempléni hegyektől ölelt kis faluban, 1777-ben, majd 240 éve üveghutát alapítottak, ahol a használati célszerűség mellett, szép poharak, palackok, üvegedények készültek.
1831-től kezdődően a kőedénygyártást is meghonosították Hollóházán. A fűzérradványi kaolin adta a hollóházi kőedények vakító fehér színét. Éppen ez a fehérség, különböztette meg a hollóházi kőedényt más hazai kőedénygyárak termékeitől. A forma- és motívumkincs apáról-fiúra, kézről-kézre öröklődött.
1955-től elkezdődött a finomporcelán-termékek - edények, díszművek és figurák - gyártása. A Hollóházán dolgozó emberekben hihetetlenül erős az ipari hagyományokhoz való ragaszkodás. Ők ebből és itt akarnak megélni, ebben a kis völgyben megbúvó, gyönyörű helyen majdnem 240 éve folyik szakadatlanul az ipari tevékenység.
A Hollóházi Porcelán, ezekre az évszázados hagyományokra építve hoz létre új, a modern esztétikai és funkcionális igényeknek megfelelő magas minőségi követelményeket kielégítő porcelán termékeket. E törekvésnek köszönhetően, három egymást követő évben is elnyerte a BNV nagydíjat, 8 termékcsaládja Magyar Termék Nagydíjas. A Hollóházi márka évek óta megkapja a Magyar Brands elismerést is.
A Hollóházi Porcelángyár törekszik arra, hogy a technológiai folyamatokban a környezetvédelmi szempontok is fontos döntési tényezők legyenek. A folyamatos technológiai és gyártásfejlesztés kulcsfontosságú szerepet játszik a korszerű működésben.
Az iparművészek bevonásával történő gyártmányfejlesztés pedig lehetővé teszi, hogy sokféle vásárlói igényt kielégíthessünk. Termékválasztékunk egyre fontosabb részét képezik a porcelán butéliák, és pálinkás szettek, valamint a porcelán ékszerek.
Országszerte tíz saját kezelésű márkabolt áll az érdeklődők és vásárlók rendelkezésére, illetve több, mint 50 kereskedelmi partnernél megtalálhatóak a Hollóházi Porcelán termékek. A kor követelményeinek megfelelően megnyílt online márkabolt, lehetővé téve a kényelmes, gyors vásárlást.

www.hollohazi.hu