alfold-porcelan-edenygyar
Alföld Porcelán Edénygyár

A gyárat az Alföld Porcelán Edénygyár Zrt. elődjeként, 1969-ben helyezték üzembe.1999. január 1-én alakult ki a cég jelenlegi tulajdonosi szerkezete. A porcelángyár jelenlegi tulajdonosa a francia Degrenne S.A.

www.alfoldporcelan.hu

bakony
Bakony Ipari Kerámia Kft.

A Bakony csoport ipari kerámia gyártó vállalatai (Bakony Ipari Kerámia Kft, Ceramdisc Kft, Bakony Kopásálló Technológia Kft) Közép-Európa egyik legjelentősebb kerámia alkatrészeket előállító társaságává vált az elmúlt években.

www.bakonycer.hu

budapest-keramia
Budapest Kerámia

A Budapest Kerámia Kft. 1994-ben alakult, fő tevékenysége a kerámiaipari alapanyagok, szerszámok, eszközök és gépek forgalmazása. Kínálatunk megfelel mind a hobby-szektor, mind  a professzionális felhasználók igényeinek.

www.bpkeramia.hu

cerlux
Cerlux Kft

A CERLUX Kft magyar-amerikai vegyesvállalat, amely 1990 ben alakult  fő profilja a műszaki kerámiák gyártása. A gyár jelenleg 1560 m2-en terül el. 21 kemencén és 8 gyártóegységben folyik a termelés,140 fővel

www.cerlux.hu

thermal_insulation
Dualinvest

A DUALINVEST 1997-ben alakult vállalkozás, amely mára a hazai és környező országok hőkezelesi  - kerámia, acél, alumínium stb. - ipara számára szállít kerámiaszálas szigetelő anyagokat és komplett technológia megoldásokat .

www.dualinvest.hu

granit-csiszoloszerszam-kft
Gránit Csiszolószerszám Kft.

A GRÁNIT Csiszolószerszámgyártó Kft. Magyarország legnagyobb, minőségi köszörűszerszám gyártója több mint ötven év szakmai tapasztalatával szolgálja vevőit.

www.granitabrasive.hu

herendi-porcelanmanufaktura
Herendi Porcelánmanufaktúra

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. mintegy 700 lelkes szervezet, amelya világ porcelángyártásának élvonalába tartozik. A gyárat 1826-ban Stingl Vince alapította, melyet 1839-ben Farkasházi Fischer Mór vette át. Nevéhez fűződik a luxusporcelán-gyártás meghonosítása.

www.herend.com

hkceram
HK Ceram

A HK-Ceram tűzálló kerámiából készült termékek tervezésére, fejlesztésére és gyártására specializálódott vállalkozás. Különböző égetési hőmérsékleten használt égetési-segédeszközöket gyárt.

www.hk-ceram.hu

ibiden-hungary
Ibiden Hungary

Az IBIDEN Hungary Kft. Magyarország legnagyobb műszaki kerámiaipari vállalata, amely az európai dízel részecske szűrő DPF központja. Termékük, a dízel gépjárművekbe beépítéve kiszűri a motor által kibocsátott, környezetre káros szemcsék több mint 99%-át. 

www.ibiden.hu

imerys-tuzalloanyaggyarto-
Imerys Tűzállóanyaggyártó

Az Imerys Tűzállóanyaggyártó Kft. Hódmezővásárhelyen, a világelső kerámiaipari beszállító IMERYS Ceramics részeként működő, tűzálló kerámiát előállító vállalat

www.ikf-solutions.com

interkeram
Interkerám

Az INTERKERÁM Kft 1990-ben alakult társaság. Fő tevékenysége a kerámia alapanyaggyártás, és kereskedelem, illetve a  szakértő tanácsadás a kerámia-, zománc-, és üvegipar területén.

www.interkeram.hu

izokeram-kft
Izokerám Kft

Az IZOKERÁM Kft.több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a nagytisztaságú oxidkerámia gyártás területén.

www.izokeram.com

kalocsai-porcelan-manufaktura
Kalocsai Porcelán Manufaktúra

A Kalocsai Porcelán Manufaktúrát 1971-ben alapították  azóta foglalkozik kézi festésű porcelántermékek készítésével és festésével melyeketn többek között az ismert kalocsai mintákkal díszítenek.

www.kalocsaiporcelan.hu

kerami-flor
KERAMI-FLOR

A vállalat 1990-óta a hazai és a saját import útján beszerzett burkolóanyagok és fürdőszoba felszerelések valamint burkolási segédanyagok nagykereskedője. Kínálata nagy raktárkészlettel, komoly választási lehetőséggel várja a vásárlókat.

www.keramiflor.hu

MAK
Kerámia és Polimermérnöki Intézet

A Kerámia és Szilikátmérnöki Intézeti Tanszék jogelődje, az 1968-ban, a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen létrehozott szilikátipari gépészmérnök képzés.

www.mak.uni-miskolc.hu

kerox
Kerox

A Kerox Kft.a világ egyik vezető kerámia egykaros csaptelep szállítója. Az alumínium-oxid kerámiák mellett kiváló minőségű fogászati cirkónium termékeket állít elő és szállít a világ minden pontjára.

www.kerox.hu

laminat-kkt
Laminat Kkt

Felsőfokú magánoktatás, Veszprém, 8200, Nagy László utca 1C, Magyarország,

Henszelmann Imre

mikeron
Mikeron

A MIKERON Kft.-t 1989-ben magyar magánszemélyek alapították több évtizedes kerámiaipari tapasztalattal. Jelenleg speciálisan átalakított CNC megmunkáló központokban világszínvonalú alumínium-oxid kerámia termékeket tudnak előállítani.

www.mikeron.hu

motim-mukorund-
Motim Műkorund

A MOTIM Műkorund Kft., a MOTIM Rt. leányvállalata, teljesen magyar magántulajdonban lévő cég, amely hosszú ideje csúcsminőségű timföld alapú szemcséket gyárt a csiszoló-, tűzálló- és kerámiaipar számára.

www.motim.hu

pannon-egyetem-anyagmernoki-intezet
Pannon Egyetem Anyagmérnöki Intézet

1951-ben alakult a Szilikátipari Tanszék  (Veszprém ) alapító elődje a Pannon Egyetem Anyagmérnöki Intézetének. Az egyetemen folyó Bsc és MSc képzések mellett a posztgraduális oktatás (Vegyészmérnöki Tudományok és Anyagtudományok Doktori Iskola) is része tevékenységének.

www.uni-pannon.hu

qmc-ipari-keramia
QMC Ipari Kerámia

A QMC Ipari Kerámia Kkt. 1983-ban alakult meg, és azóta is elsődlegesen műszaki kerámia termékek előállításával foglalkozik ipari és laboratóriluma célokra. Termékeit az IEC 672 C-700/795 szabványelőírás követelményeit kielégítő, 95%-os alumínium oxid kerámiából gyártja.

www.qmc.hu

rath-hungaria
Rath Hungária

A RATH Hungária Kft a Magnezitipari Művek samott üzemének 1991-ben történt megvételével jött létre. Itt a legkorszerűbb technológiai feltételek mellett többek között samott idomokat,tűzálló habarcsokat,betonokat állítanak elő.

www.rath.hu

refmon
Refmon

A REFMON Zrt-t 1977-ben alapították és alacsony cementtartalmú, kerámia és kémiai kötésű szárított és égetett tűzálló, illetve hőszigetelő idomok, tűzálló betonok és masszák gyártásával foglalkozik.

www.refmon.hu

refra-system
Refra-system

A Refrasystem Kft főképp tűzálló anyagok újrahasznosításával foglakozik. Profiljukban  különböző speciliás tűzálló anyagok olvasztás és alumínium ipari szűrök gyártása  is megtalálható.

www.refra-system.hu

refratechnik-hungaria
Refratechnik Hungária

A Refratechnik Hungária Kft.  nagy tapasztalatokkal rendelkezik a kordierit-technológia és a speciális égetési segédeszközök területén.  Komplett és hőtechnikailag világszínvonalú rendszerek tud szállítani cserépgyárak részére.

www.refra.com

sapy-manufaktura
Sápy manufaktúra

A Sápy Manufaktúra Kft fő tevékenysége kályhacsempe készítés, egyedi kályha és kandalló elemek mintázása ,cserépkályhák valamint kandallók építése és teljes körű kivitelezése.

www.sapy-manufaktura.hu

soos-tibor-vegyeszmernok
Soós Tibor mérnök

Vegyipari gépészmérnök
Telefon: 06 20 9349268
E-mail: tuncsi@t-online.hu
Lakcím: Zalakaros, Hegyalja út 1.

szikkti-labor-kft
Szikkti Labor Kft

A SZIKKTI Labor Kft. 1995-ben alakult a több, mint 60 éves múltra visszatekintő Szilikátipari Központi Kutató Tervező Intézet egyik jogutódaként.

www. szikktilabor.hu

terra-ungheria
Terra Ungheria

TERRA UNGHERIA 1994 óta működő kül és beltéri kerámiagyártó Holland-Belga-Magyar Export-Import és Design Tervezői Kft.

www.tu.hu

thermokeramia
Thermokerámia

A vállakozás 1990 óta működő családi vállalkozás amely, nagy pontosságú műszaki kerámiák tervezésével, gyártásával foglalkozik főképp fröccsöntési technológiával. Tevékenysége 2008 óta a gipszforma gyártással egészsült ki.

www.thermokeramia.hu

tokaji-diana
Tokaji Diána

1991-től magánvállakozó fazekas, kerámia-készítő, népi-iparművész és fazekas népi-kismesterség oktató, játszóház vezető, a Somogyi Népművészeti Egyesület tagja.

www. diakeramia.hu

turi-andras
Túri András

Túri András: nyugdíjas, a Magyar Kerámia Szövetség elnöke
Végzettség: egyetem 
Elérhetőség: +30-9553-164
keramiaszovetseg@keramiaszovetseg.hu

Túri András

villeroy
Villeroy & Boch

Az egykori Alföldi Porcelángyár, hazánk egyetlen szanitergyára, ma már a Villeroy & Boch Magyarország Kft. nevet viseli. A hódmezővásárhelyi cég fő eladási piacai Németország, Franciaország és a skandináv országok.

Villeroy & Boch

witeg-koporc
Witeg Kőporc

A Witeg-Kőporc 1991-ben alakult a Kőbányai Porcelángyár nyomdokain. Fő profilja a laboratóriumi, gógyszertári és a háztartási porcelán termékek gyártása. Matricaüzeme nagy sorozatú vagy egyedi dekorációk készítésére alkalmas technológiával rendelkezik.

www.witeg-koporc.hu

zalakeramia
Zalakerámia

Az 1951-ben megalapított, generációk óta ismert Zalakerámia Zrt. az egyetlen hazai burkolólap gyártó. Fő tevékenysége: fal- és padlóburkoló lapok, gres lapok gyártása, kül- és belföldi forgalmazása, valamint a saját tulajdonban lévő bányák üzemeltetése.

www.zalakeramia.hu

zenx
ZenX

A ZenX Kft. tulajdonában álló társaság több mint 25 éve készít kályhacsempéket, cserépkályhákat és épít kandallókat a Magyarországon jól ismert "Költőcsempe" márkanév alatt.

www.koltocsempe.hu

zsolnay
Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra 1853 óta működő vállalkozás.  Az évtizedek során a gyár számos változáson ment keresztül, de porcelán, díszmű és pirogránit termékei az egyedi máz és festéstechnológiának köszönhetően egyedülállóak a világon.

www.zsolnay.hu