Alföld Porcelán Edénygyár

Vissza az előző oldalra

Az Alföld Porcelán Edénygyár Zrt. elődjét 1969-ben helyeték üzembe. Elsődleges célja a belföldi piac háztartási, valamint vendéglátó-ipari porcelántermékekkel való ellátása volt. A termékek előállítása már a kezdetekkor is a legmodernebb technológiai eljárások felhasználásával készült.
1999. január 1-én alakult ki a cég jelenlegi tulajdonosi szerkezete, 100%-os tulajdonrészt szerzett a francia Degrenne S.A.
A termelés éves volumene kb. 3500 tonna (kb. 11 millió darab), termékkibocsátásunk meghaladja a magyar belföldi porcelángyárak össztermelését. Termékeinket több mint 150 különböző dekorral hozzuk forgalomba. A dekorálás során saját matricagyártó üzemünkben készülő matricákat használunk fel, valamint a matricázás mellett kézi és gépi festést is alkalmazunk. Termékeink 80 %-át hazánkon kívüli piacokon értékesítjük, legnagyobb arányban a francia, német, osztrák piacokon kerülnek értékesítésre. Ezen országokon kívül szállítunk Svédországba, Svájcba, Szlovákiába, az Egyesült Államokba és Oroszországba is. Cégünk Magyarországon piacvezető a hotelporcelánok területén, a lakossági felhasználók számára, pedig egyedülállóan széles kínálatot biztosítunk saját gyártású termékeinkkel.

www.alfoldporcelan.hu