Cerlux Kft

Vissza az előző oldalra

A CERLUX Ipari és Kereskedelmi Kft. 1990-ben alakult azzal a céllal, hogy kielégítse a műszaki kerámiák iránt megnövekedett ipari keresletet. Mára főleg germicid lámpákhoz szükséges elektromos és hőszigetelő kerámia lámpafejeket és lámpafoglalatokat, kemence falazat rögzítő elemeket, magas kopás- és hőálló kerámiából készült gépalkatrészeket, textil-, karbon-, drótszál vezetőket gyárt a piac résztvevői számára.
A gyár jelenleg 1560 m2-en terül el. 21 kemencében és 8 gyártóegységben folyik a termelés, 120-130 fővel.
Mérnökeik modern, 3 dimenziós programokat használnak a tervezéshez és a megfelelő technikai háttérrel, valamint több éves tapasztalattal a legkomplikáltabb vevői igényt is megbízhatóan, az elvártaknak megfelelően teljesítik és ellenőrizik, az első lépéstől az utolsóig. A termékgyártáshoz szükséges minden szerszámot saját maguk tervezik és 90%-ukat maguk is készítik. A szigorú műszaki követelményeknek való megfelelést precíziós megmunkáló gépek segítik. Ezek garantálják a minőségi szerszámokat, amelyek nélkül nincsenek minőségi termékek. A gyártott összes eszközt rendszerezik, nyilvántartják, és ha a megrendelői igény úgy kívánja ezek évek múlva is rendelkezésre állnak.
A gyártás saját tervezésű automata, félautomata és kézi fröccsöntő gépeken történik, a termelés automatizáltsági szintjét folyamatosan növelik.
A szabályozott folyamatok során keletkező termékek gyártásközi és végellenőrzésével biztosítják a vevői igények megfelelő teljesülését. Laborjukban folyamatos az anyagok, porkeverékek vizsgálata, melyek fejlesztését és próbaégetését szintén itt végezik.
1999-ben vezették be az ISO 9001 minőségirányítási- majd 2011-ben az ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszert. Az így működő integrált irányítási rendszer garantálja a vevői igények maximális biztosítását valamint a környezeti teljesítmény kézbentartását. Ennek mentén valamint a statisztikai folyamatszabályozás és a számos vevői audit eredményeként fejlődött a cég arra a szintre, hogy árbevételének minimum 70%-a a piacot meghatározó külföldi, többnyire észak-amerikai és európai cégektől származik. Ők azok a megrendelők, akik az olcsó tömegtermékekkel szemben a speciális, magas hozzáadott értékű, egyedi igényeket kielégítő, kis szériás, professzionális gyártást részesítik előnyben, rövid határidőre történő kiszállítással. Mert ez a Cerlux Kft. kiemelkedő erőssége

www.cerlux.hu