5 millió euro fejlesztésre

Vissza az előző oldalra

Az EU 5 millió eurós támogatásával elindult az a energia hatékony innovatív program amely égetőkemencék fejlesztését célozza meg. A támogatást a Horizont 2020 kutatási és innovációs forrásból finanszírozzák.

A DREAM (Design for Resource and Energy efficiency in cerAMicKilns ) projektnek elnevezett kutatatás keretében az erőforrás- és energiahatékonyság kerámia kemencék és az ezekhez kapcsolódó technológiák innovatív technológiák fejlesztését tűzték ki célul. A következő három évben egy olyan új technológiával gyártott kemence tervezése és készítése/tesztelése a feladat, amely jelentősen kevesebb energiával és szennyezőanyag kibocsátással rendelkezik, valamint alkalmas lehet a bioüzemanyagok fogadására és a hulladék hők nagyfokú hasznosítására is. A megfogalmazott cél a 20 % -os energia, 20 % os működési költség és 30 %-os kibocsátás csökkentés. Mindez együtt kell hogy járjon a költségek gyorsabb megtérülésével is.

A projektben tizenegy, világszerte ismert gyártó és tervező cég vesz részt a SACMI és a CRIT - olasz cégek gesztorságával

Tovább itt

Memory usage: 8.30 MB
Memory peak usage: 8.58 MB
Instances: system,frontend,common
Loaded class declarations: 128
Available class declarations: 152
Directories browsed for new classes: 229
»
Log: 0 (0, 0)
Time: 0.631 s
Memory: 8.30 MB (8.58 MB)
Cache hits: 18
DI: 21 (25)
Autoloader: 128 (152)