Dizájn hét

Vissza az előző oldalra

A dizájn a funkció és a forma korszerű egysége. Mi, akik a kerámiával - agyaggal, porcelánnal - valamint szilikát testvéreivel - az üveggel és a betonnal - hivatásszerűen foglalkozunk, napi kapcsolatba vagyunk a dizájnnal. Ez a természetes kontaktus nem csak a tervezőkre, a használati kerámiát , porcelánt előállítóira igaz, hanem meggyőződésem szerint azokra is, akik műszaki kerámiát készítenek. Motivál bennünket a megformálandó anyag, hogy ne csak működőképes, hanem esztétikus is legyen a létrehozott termék. Azaz a funkciót támogassa a forma és viszont.
Az október első hetében immár 13. alkalommal tartandó Design Hét rendezvénysorozatot a Magyar Formatervezési Tanács azzal a szándékkal hívta életre, hogy közreműködjön a design gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában, a dizájn iránti bizalom növelésében és a terület szereplői közötti kommunikációban. A rendezvénysorozat mára átlépte Budapest határait és egyre szélesebb körben kapcsolódnak be más régiók, városok , sőt alkotóműhelyek ehhez a népszerű eseményhez.

A részletes programról itt:

A Magyar Kerámia Szövetség azzal járul hozzá ehhez az eseménysorozathoz, hogy felsoroljuk azokat a legfontosabb hazai kreatív iskolákat, ahol hivatásszerűen képezik a jövő szakembereit. Akikhez minden kollega bizalommal fordulhat.
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
www.mome.hu
Magyar Képzőművészeti Egyetem
www.mke.hu
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
www.bme.hu
Pécsi Tudomány-egyetem Művészeti Kar
www.pte.hu
Soproni Egyetem
www.uni-soporon.hu
Budapesti Mertopolitan Egyetem
www.metropolita.hu
Vizuális Művészeti Intézet, Eger
www.vmi.uni-eger.hu
KREA Kortárs Művészeti Iskola
www.kreaiskola.hu

Memory usage: 8.22 MB
Memory peak usage: 8.51 MB
Instances: system,frontend,common
Loaded class declarations: 128
Available class declarations: 145
Directories browsed for new classes: 229
»
Log: 0 (0, 0)
Time: 0.658 s
Memory: 8.22 MB (8.51 MB)
Cache hits: 18
DI: 21 (25)
Autoloader: 128 (145)