Kamatmentes kölcsön

Szövetségünk több szervezettel közösen elérte, hogy a pandémai miatt nehéz helyzetbe került kézműves vállalkozóknak is jár a maximun 10 millió forint kamatmentes újraindítási gyorskölcsön.

Megkeresésünkre hivatkozva a napokban kaptuk meg a Magyar Fejlesztési Bank tájékoztatását, hogy a szövetségünk által képviselt és nehéz helyzetbe került ágazat és a kézműves vállalkozások is a pályázati feltételek megfelelése esetén megkaphatják az újrakezdési kamatmentes gyorskölcsönt.

1. jogosultsági szempontok
A kölcsönt kizárólag a megadott TEÁOR (egyéni vállalkozók esetén annak megfelelő ÖVTJ kód) szerinti főtevékenységet végző vállalkozások, egyesületek igényelhetik, mely főtevékenységnek a 2019.01.01. előtt alapított vállalkozások esetében már 2019.01.01-től szerepelnie kell a cégkivonatban illetve Egyéni vállalkozói nyilvántartásban, egyesületek esetén a nyilvántartást vezető bíróság által kiadott kivonatban, a 2019. évben alapított igénylők esetében az alapítás dátumától. A TEÁOR kódok pontos listáját az 1. sz. melléklet tartalmazza. A TEÁOR szerinti főtevékenység módosítása a köztes időszakban nem kizárt, amennyiben kizárólag az 1. sz. mellékletben szereplő támogatható tevékenységek között történt a főtevékenység változtatása. VAGY

2. jogosultsági szempontok
A kölcsönt kizárólag azon vállalkozások, egyéni vállalkozók, egyesületek igényelhetik, melyek megfelelnek az alábbi feltételeknek:
- rendelkezik 2020-as évre vonatkozóan teljes lezárt (12 hó) beszámolóval
- 2020-ra vonatkozó árbevétele nem nagyobb, mint 100 millió Ft
- 2020-ra vonatkozó tárgyévi éves átlagos állományi létszáma nem nagyobb, mint 25 fő
- 2020. évi árbevétele minimum 30%-kal alacsonyabb, mint a 2019. évi árbevétele

A pályázat itt érhető el,  illetve az MFB honlapján is

Készült: 2020.05.28