Koronavírus

Vissza az előző oldalra

Megjelent a koronavírus világjárvány hazai gazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló rendelet, amely számos elem mellett a hitel- és kölcsönszerződések 2020. december 31-ig történő felfüggesztéséről, illetve egyes gazdasági ( pl. turisztikai, a vendéglátóipari, a szórakoztatóipari, stb. ) szektorokban dolgozók után 2020. júliusáig nem kell járulékot fizetni. A munkavállaló bérét terhelő járulékok közül csak az egészségbiztosítási járulékfizetési kötelezettség áll fenn, de annak havi mértéke nem haladhatja meg a 7710 forintot. A 4/2020 (III.18.) Kormánrendelet kitér arra, hogy a munkáltatók és munkavállalók az MT rendelkezésitől külön megállapodás keretében eltérhetnek.
A rendelet itt érhető el:

A Kerámia Szövetség folyamatosan figyelemmel kíséri a szektorban kialakult helyzetet. Erről rendszeresen tájékoztatja a kormányzati döntéshozókat, hogy a kerámia ipar speciális helyzetére tekintettel hozzák meg döntéseiket.
Mindezek mellett elérhetővé teszünk olyan anyagokat, dokumentumokat és linkeket, melyek segíthetik a vállalatok, vállalkozások munkáját. Szakmai közösségünk érdekében örömmel vennék, ha a kerámiaipari szereplők megosztanánk velünk azokat a nyilvánosan elérhető dokumentumokat és jó gyakorlatokat, melyek segíteni tudják ágazatunk munkáját ebben az időszakban.

Ezen anyagokat, dokumentumokat és linkeket honlapunkon külön felületen fogjuk közzétenni. 
Várjuk jelentkezésüket itt