Lakásprogram hosszútávra

Vissza az előző oldalra

2017-ben 14 389 új lakás épült, 44%-kal több, mint egy évvel korábban, ezen tendencia hosszú távú fenntartás érdekében a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület ( TLE ) sajtóközleményben fogalmazta meg elképzeléseit az újonnan megalakuló kormány részére.

Legfontosabb célkitűzésük, hogy az új kormánytól hosszútávra előretekintő, koherens kormányzati lakásprogramot és a lakásügyért felelős kormánytagot várnak.

Részletek a sajtóközleményből:

• „A kiszámíthatóság és a hosszú távú tervezhetőség kiemelten fontos az építőanyaggyártási és a kivitelezési kapacitások kialakításának, fenntartásának.. „
• A beruházások tervezéséhez elengedhetetlen az új lakások áfakedvezményének rögzítése.
• A CSOK kiterjesztése is pozitív irány, de talán még fontosabb lenne a támogatás fenntartásának megerősítése, hogy a családok a gyermekek előre vállalásának stressze nélkül tudják tervezni az otthonteremtést.
• Sürgető szükség van a kivitelezési költségeket folyamatosan növelő szakemberhiány hosszú távú megoldására.. A munkaerőhiány már jelenleg is a lakásépítések korlátja.
• Az épülő lakások minősége kiemelt jelentőségű kérdés. A mai lakásépítések hosszú távon kell, hogy képviseljék a műszaki és építészeti minőséget, a megfizethető fenntarthatóságot és a környezettudatosságot „

A sajtóközlemény megtalálható a TLE honlapján itt

Memory usage: 8.26 MB
Memory peak usage: 8.54 MB
Instances: system,frontend,common
Loaded class declarations: 128
Available class declarations: 145
Directories browsed for new classes: 229
»
Log: 0 (0, 0)
Time: 0.670 s
Memory: 8.26 MB (8.54 MB)
Cache hits: 18
DI: 21 (25)
Autoloader: 128 (145)