Konferencia kerámiáról

Vissza az előző oldalra

Az Európai Kerámia Szövetség 2 évente megrendezett tudományos konferenciája idén Budapesten lesz megtartva. A július 9-13-ig tartó tudományos összejövetel a Török Kerámia Egyesület és a Magyar Szilikátipari Tudományos Egyesület szervezésében a multi-diszciplináris atmoszféra jegyében kerül megrendezésre. A kerámia területét átszőve anyagtudomány, kémia és fizika mellett a művészet, design, archeológia, fogászat, elektronika és más tudományágakat összefoglaló 12 témát hirdettek meg a szervezők.
Ezek közül a teljesség igénye nélkül néhány:
T1. Új fejlesztések a feldolgozásban és szintézisben, különös figyelemmel az adalékanyag gyártásra
T2. Magas hőmérsékletű folyamatok és fejlett szinterezés
T3. Fejlett szerkezeti kerámiák
T6. Kerámiák és üvegek az egészségügyben
T7. Kihívások és lehetőségek az ipari kerámiák területén
T9. Bór alapú kerámiák
T11. Tűzálló anyagok
A meghirdetett előadások összefoglalója rövidesen elérhető lesz, de addig is minden érdeklődő az ecers2017.akcongress.com oldalon tud informálódni a szekciók tartalmáról, előadóiról és az előadások időpontjáról.
Emellett a konferencia kiegészítő szolgáltatásaként megjelent az ECerS2017 applikáció, melyet a Google Play áruházból lehet ingyenesen letölteni. Az alkalmazás segítséget nyújt a konferencián térben és időben való tájékozódásban, hiszen 2D és 3D térképeket, valamint az előadások naptárnézetét tartalmazza, mely szekció, vagy előadó szerint szűrhető. Emellett lehetőséget biztosít a regisztrált felhasználók közötti közvetlen kommunikációra.
A rendezvényen a Magyar Kerámia Szövetség információs standot állít fel. Cél, hogy a rendezvényen megjelenet több száz tudományos munkatárs és szakmai érdeklődő számára bemutassa a hazai műszaki és tűzálló kerámiaipart és ezen keresztül mégjobban bekapcsolja azt a nemzetközi vérkeringésbe.

A konferencia honlapja itt érhető el