Tűzállóipar a járványban

Vissza az előző oldalra

A Refractories World Association (WRA) álláspontja szerint a tűzállóanygagokat gyártó társaságokat világszerte alapvető iparágként kell elismerni, amelynek továbbra is működnie kell, miközben munkavállalók biztonságát kiemelt prioritásként kell kezelnie. A tűzálló termékek és szolgáltatások lehetővé teszik más gyártók számára, hogy gyakorlatilag minden olyan terméket előállítsanak,amelytől a többi iparág függ.

Az acél-, alumínium-, réz-, üveg-, vegyipar-, energia-, hulladékgazdálkodási, valamint a cellulóz- és papíriparban működő vállalatok közvetlenül felelősek az elsődleges anyagok szállításáért, amelyeket a globális világjárvány idején kritikus jelentőségű tárgyak előállításához használnak. Néhány példa a kórházi ágyak, mentőautók, légzőkészülékek, arcmaszkok, hőmérők és egyéb orvosi felszerelések, például steril szerszámok, csomagolások és felszerelések. Ideiglenes kórházi helyszíneket nem lehetett cement, acél vagy alumínium szerkezetek nélkül építeni.A biztosított villamos energiát sok esetben tűzálló anyagot fogyasztó égési folyamatok révén állítják elő.

Még a globális élelmiszer-ellátás is a tűzálló anyagoktól függ. Az összes doboz, üveg, műanyag és papír, amelyet az élelmiszerek csomagolására, tartósítására és szállítására használunk, a tűzálló anyagokon alapuló gyártási folyamatokból származik.

Forrás: WRA (a dokumentum itt olvasható)