új vezetőség

A Dr. Szabó Miklós által immár 12 éve létrehozott Magyar Kerámia Szövetség az alapító 2015 januári halálát követően 2016  áprilisában új vezetőséget választott. Az új elnök Túri András az Interkerám Kft ügyvezetője lett. A közgyűlés alelnöknek Dr. Jaramani Rafikot a Zalakerámia Zrt vezérigazgatóját , tagjának Dr. Ködmön Istvánt a Herendi Porcelánmanufaktúra termelési igazgatóját, valamint Janni Ferencet a Bakony Ipari Kerámia ügyvezetőjét választotta.

A szövetség célja változatlan: eredményesen képviselni amagyar kerámiaipar érdekeit a hazai és európai döntéshozóknál, hozzájárulni a kerámia szakma piaci pozícióinak erősítéshez, általánosságban a kerámia népszerűsítéshez. A Magyar Kerámia Szövetségnek jelenleg ( 2016 ) 24 tagvállalata van, amelyben minden szakmai ág - burkoló, szaniter, edénygyár, műszakai kerámia, tűzálló, kályhacsempe gyártó, valamint alapanyag beszállító - képviselve van.