Webinárium

Vissza az előző oldalra

Az energia költségek a személyi kiadások mellett az egyik legjelentősebb ráfordítást jelentik a kerámiaiparban. Látható, hogy az árak emelkedése felgyorsult és az előttünk álló évek további változásokat hoznak az áram- és gázkereskedelem piacán.

Az előadások két témát érintettek, amelyek keretében jelentős költségmegtakarítások érhetők el:
• Az év elején bevezetett Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) minden energiakereskedő számára növekvő mértékű megtakarítást ír elő 2030-ig, amely minden bizonnyal a szerződött árakban is meg fog jelenni, ugyanakkor a vállalati igazolt megtakarítást a szolgáltatók pénzügyileg is honorálhatják.
• Már évek óta lehetősége van a vállalatoknak, hogy a sportból ismert TAO keret 70 %-ának a terhére adóvisszatartástA fenti példákból látható nem mindegy, hogy a vállatok a jogszabály adta lehetőségek keretében milyen kedvezményeket, adómegtakarításokat tudnak elérni és érvényesíteni.
Ezért a Magyar Kerámia Szövetség a Get-Energy Solutions Kft. (Magyarország piacvezető energetikai tanácsadójának) részvételével webináriumot szervezett 2021. július 14-én az
Adókedvezmények és lehetőségek az energiahatékonysági beruházásoknál  címmel, annak érdekében, hogy a kerámiaipari vállalatok gyakorlati példákon keresztül jobban megismerjék az EKR a TAO és az egyéb kedvezmények lehetőségeit, formáit.

Az előadási anyagai itt letölthetők

Energiahatékonysági Kötelezettségi rendszer EKR adta lehetőségek

Energiahatékonysági beruházások és felújítások TAO támogatással